Audio Streaming Serveri

Najbolja ponuda ShoutCast i IceCast Radio streaming paketa za radio stanice. Pokrenite svoj internet radio zakupom jednog od ponudjenih striming paketa. Uz svaki paket dobijate pristup kontrol panelu gde sami upravljate svojim striming serverom.

Izaberite Paket

Mesečno
Godišnje
Slušalaca Kvalitet Auto DJ Protok SSL Cena
Slušalaca100 SKvalitet128Kbps Auto DJ5 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€5 mesečno€50 godišnje Naručite
Slušalaca200 Kvalitet128Kbps Auto DJ6 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€6 mesečno€60 godišnje Naručite
Slušalaca300 Kvalitet128Kbps Auto DJ7 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€7 mesečno€70 godišnje Naručite
Slušalaca500 Kvalitet128Kbps Auto DJ9 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€9 mesečno€90 godišnje Naručite
Slušalaca700 Kvalitet128Kbps Auto DJ11 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€11 mesečno€110 godišnje Naručite
Slušalaca1000 Kvalitet128Kbps Auto DJ15 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€15 mesečno€150 godišnje Naručite
Slušalaca1500 Kvalitet128Kbps Auto DJ20 GB ProtokNeograničen SSLDa Cena€20 mesečno€200 godišnje Naručite

Nudimo vrhunske usluge striminga

Kontrolni Panel

Uz svaki kupljeni paket dobijate napredan kontrolni panel bez prekida u radu i neograničeni protok.

24/7 tehnička podrška

Pružićemo Vam profesionalnu i stručnu tehničku podršku u najkraćem mogućem vremenu.

99.99 Dostupnost

Sigurni smo u kvalitet naše mrežne infrastrukture, i garantujemo 99.9% mrežnog uptime-a.

Shoutcast i IceCast

U ponudi imamo ShoutCast verzije 1.9.8 - 2.5 - 2.6, kao i IceCast verzije 2 i 2KH.

Test Streaming

Svim radio stanicama (FM) dajemo besplatan probni period naših usluga od 15 dana.

Povraćaj Novca

Povraćaj novca je moguć u periodu od 14 dana od dana aktivacije usluge.

Opšta Pitanja

Šta je Audio Streaming?

Audio streaming je usluga kojom se omogućava emitovanje radijskog programa preko interneta. Prednost audio streaminga je u tome što ne morate imati skupu emitersku opremu, predajnike i linkove u svakom gradu kako bi slušaoci slušali vaš program. Dovoljno je samo da na Vašem sajtu postavite link za radio stanicu i svaki posetilac će imati mogućnost da preko linka sluša vaš program. Za pokretanje Web radio stanice potreban je WinAmp sa DSP pluginom i naravno internet konekcija.

Šta je Auto DJ?

Funkcija na serveru koja pruža mogućnost da ubacite sopstvenu muziku, podesite plejliste i džinglove i bez kontrole server samostalno kontroliše radio stanicu bez prekida, po uputstvima koje ste mu zadali. Idealno ako niste u mogućnosti da 0-24h imate uključen računar i internet konekciju. Ukoliko ste FM stanica ili sve strimujete direktno sa svog računara, onda funkcija AutoDJ nije potrebna.

Kako da dodam muziku za Auto DJ?

Vrlo jednostvano možete uploadovati muziku na server preko FTP klijenta ili preko našeg Kontrolnog Panela. Brzina uploadovanja zavisi od vaše brzine internet konekcije (uploada).

Šta znači Broj Slušalaca?

Predstavlja maksimalan broj slušalaca u istom trenutku, ne u toku dana, nego koji slušaju radio u istom trenutku. Brojka koju imaju popularne radio stanice u regionu su od 1000 - 5000. Manje popularne između 100 i 1000.

Šta znači Mesečni Protok?

Protok izražen u GB koji korisnici slušajući radio troše. Što je veći KBPS (kvalitet), to je veća i potrošnja. Na MR-STREAMING-u protok je neograničen.

Šta znači SSL streaming?

Zbog ograničenja Google Chrome browsera i mixed content (mešanog sadržaja) preporučljivo je da streaming podržava SSL tj. HTTPS. Ukoliko se streaming koji imate otvara sa https:// onda možete biti sigurni da vaš streaming podržava SSL. MR-STREAMING usluge podržavaju SSL.

Šta znači Kvalitet striminga?

Kvalitet je izražen u kbps odnosno kilobitu po sekundi. Što je brojka veća, to je kvalitet striminga bolji. Ipak, ako strimujete muziku koja je u lošem kvalitetu, ni streaming neće biti bolji od toga. Da bi kvalitet bio najbolji, potrebno je da imate dobar izvor, kvalitetne audio sadržaje, mikrofon i sl. Obično se koristi 128 kbps stereo.

Šta znači Mesečni Protok?

Protok izražen u GB koji korisnici slušajući radio troše. Što je veći KBPS (kvalitet), to je veća i potrošnja. Na MR-STREAMING-u protok je neograničen.

Šta znači Auto DJ prostor?

Prostor na serveru namenjen smeštanju mp3 i sličnih fajlova (muzika, emisije, džinglovi). Ukoliko smeštate muziku u visokom kvalitetu, za 1000 pesama će biti potrebno između 6 i 8 GB prostora na disku.

Tip Enkodiranja?

Visoko rasprostranjeni su MP3 i AAC. AAC i OGG imaju veće kompresije i za manji protok pružaju bolji kvalitet zvuka (npr. MP3 kvalitet 128 kbps je oko 64 kbps AAC).

Audio Striming Akcija

Klijentima striming servisa za godišnju uplatu odobravamo popust (dva meseca gratis), i poklanjamo STARTER HOSTING PAKET.

Opširnije